Köpvillkor Power Aware

1. Köpvillkor

Power Awares villkor gäller för köp i vår e-handel i Sverige, om inget annat anges. Produkterna är endast avsedda för användning av privatpersoner i sin vardag och och ett köp i vår e-handel bekräftar produkterna kommer användas av en konsument och inte ett företag eller organisation.

Genom att beställa accepterar du att vara bunden av dessa Köpvillkor, samt Power Awares Användarvillkor och Power Awares Sekretesspolicy. Dessa Köpvillkor, Användarvillkoren och Sekretesspolicy gäller för alla beställningar av produkter som du gör via webbplatsen. Se därför till att du har läst och förstått Köpvillkoren innan du beställer. Du får endast beställa produkter om du har rätt att ingå juridiskt bindande avtal, till exempel om du är 18 år eller äldre.

Marknadsföring och försäljning av produkter eller tjänster på webbplatsen vid en viss tidpunkt innebär inte att sådana produkter eller tjänster alltid kommer att finnas tillgängliga. Power Aware förbehåller sig rätten att när som helst upphöra med försäljningen av produkter. 

Power Aware förbehåller sig rätten att ändra dessa Köpvillkor från en tid till annan utan att meddela dig.

För köp i butik gäller butikens eller återförsäljarens köpvillkor.

 

2. Beställningar, leveranser, priser och leveransavgifter 

Du lägger din order genom vår e-handel. När du har beställt får du en orderbekräftelse via e-post.

Observera att för säker leverans av en beställning måste du ange en korrekt leveransadress och kontaktuppgifter, inga boxadresser med andra ord. Power Aware är inte ansvarigt för eventuella kostnader i samband med att du tillhandahåller Power Aware en felaktig adress eller kontaktuppgifter, eller en adress där du inte kan nås.

Det går inte att omdirigera en order när den har skickats.

Alla beställningar skickas från Sverige och har fri frakt.

Power Aware kommer att sträva efter att leverera din order i enlighet med ditt valda leveransalternativ. Tyvärr kan Power Awares inte leverera till vissa länder och / eller regioner, i vilket fall kommer du att bli informerad om det antingen när du gör en beställning eller därefter. 

Power Awares målsättning är att skicka din order så snart som möjligt och normalt kommer leverans ske inom 2 till 5 arbetsdagar efter bekräftelse av order. Även om Power Awares målsättning är att leverera inom denna tid, kan leveransen komma att ta längre tid. För den händelse att leveranstiden överstiger 30 dagar har du rätt att avbeställa produkten..

När din beställning är klar att skickas från vårt lager i Sverige får du fraktinformationen via e-post. För internationella transporter kommer ett sådant e-mail även att innehålla fraktbolagets namn och ett spårnings-ID.

Om din beställning inte kommer fram till det schemalagda datumet, vänligen kontakta fraktbolagets kundsupport med det angivna spårningsnumret i din orderbekräftelse. Om du inte har fått något spårningsnummer, vänligen kontakta Power Awares kundservice via e-post: support@poweraware.com.

Priserna som visas på webbplatsen inkluderar lagstadgad mervärdesskatt (moms) för försäljning inom EU.

För beställningar med leveranser utanför EU erlägger inte Power Aware moms, GST, avgifter och/eller skatter etc. för produkterna (”Avgifter”) och Power Aware kan därför inte ange vad ditt totala pris kommer att vara (inklusive sådana Avgifter). Du som kund är ansvarig för att betala alla Avgifter relaterade till produkterna som du är importör av. Vi rekommenderar att du kontaktar lokala tullen för detaljer relaterade till sådana Avgifter innan du gör en beställning. Om du vägrar betala sådana Avgifter får du inte produkterna. 

För eventuella returnerade produkter (t.ex. på grund av felaktig adress eller kontaktuppgifter, eller misslyckade leveranser på grund av att fraktbolaget inte kan nå dig) debiteras en administrativ kostnad: Inom EU-EUR trettio (€ 30) och utanför EU-USD fyrtio ($ 40), dock inte överstigande det totala ordervärdet. Beställning för returnerade produkter kommer automatiskt att avbrytas, och du kommer att bli återbetalad mellanskillnad mellan erlagt belopp och den administrativa kostnaden.

Kostnaden för varje leveransmetod anges tydligt under utcheckningen. Om Power Aware inte kan leverera din beställning i sin helhet och måste göra mer än en leverans kommer vi inte debitera någon extra kostnad för eventuella efterföljande leveranser.

Om Power Aware av någon anledning inte kan uppfylla din beställning kommer du att bli informerad om detta så snart som möjligt. Power Aware kommer att försöka återbetala det belopp som betalades genom använda samma metod som användes för att göra betalningen. Om det är nödvändigt med alternativa arrangemang, kommer en representant från Power Aware att kontakta dig för att lösa återbetalningen.

 

3. Retur av en beställning

Returrätt

Du har rätt att ångra en beställning enligt vad som anges nedan inom 14 dagar.

Ångerrätten upphör att gälla efter 14 dagar från den dag då du mottar produkterna. Vid beställning av flera produkter som levereras separat kommer ångerrätten att löpa ut efter 14 dagar från den dag då du mottar den sista produkten.

För att utnyttja ångerrätten, måste du informera oss via e-post eller brev om ditt beslut att ångra en order. Du kan använda modellformuläret nedan, men ångerrätten kan även utövas på annat sätt.

För att uppfylla tidsfristen för ångerrätten är det tillräckligt att du skickar ett meddelande om din utövande av ångerrätten innan tiden angiven ovan har löpt ut.

 

Ångerrätten

När du returnerar produkter ska du skicka tillbaka produkterna till Power Awares tillsammans med dess ursprungliga förpackning, etiketter eller taggar, inlägg, tillbehör etc. till den adress som du har fått av vår kundtjänst, utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter inte senare än 14 dagar från den dag då du meddelade att du önskade returnera produkten till Power Aware. Tidsfristen är uppfylld om du skickar tillbaka produkterna innan dina 14 dagars har löpt ut. Du ansvarar för de produkter som du returnerar till Power Aware och du måste bära den direkta kostnaden för att returnera produkterna.

Power Aware återbetalar alla belopp för en returnerad beställning under ångerrätten, inklusive kostnader för leverans (med undantag för (i) eventuelle extra kostnader som beror på ditt val av en annan leveransmetod än den billigaste typen av standardleverans som erbjuds av oss och (ii) vad som anges nedan relaterat till minskat värde på de returnerade produkterna), inom 14 dagar från den dag då Power Aware har tagit emot produkterna. Power Aware kommer att återbetala sådan belopp med samma betalningsmedel som du använde för den ursprungliga betalningen, om vi inte uttryckligen har kommit överens om något annat.

Du är ansvarig för minskat värde på produkterna som härrör från hanteringen än vad som är nödvändigt för att fastställa produkternas art, egenskap och funktion. Det innebär att produkterna inte ska ha blivit skadade, smutsiga, tvättade, ändrats eller slitna (förutom att ha provat produkten) och att etiketter eller taggar ska vara intakta.

Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59)

Observera även att företag inte har ångerrätt.

Vänligen fyll i följande information via e-post om du vill utnyttja din ångerrätt

 

 – Till Power Aware AB:

– I (*) härmed meddelar jag att jag (*) önskar ångra mitt köp med ordernummer (*) avseende följande produkter (*),

– Beställd den (*) / mottagen den (*),

– Din adress

– Din signatur (endast om denna blankett anmäls på papper),

– Datum

  

4. Skadade produkter

Vid eventuella skador på en produkt eller dess förpackning vid leverans till dig, uppmanar Power Aware dig att meddela Power Aware omedelbart efter mottagandet av produkten. Var vänlig och inkludera information om skador och bilder på produktens skada och / eller på dess förpackning.

Om så begärs av Power Aware ska du sända produkten till Power Aware tillsammans med fraktbolagets ursprungliga förpackning, produktens originalförpackning , etiketter eller taggar, inlägg, tillbehör etc till den adress som du har fått av vår kundtjänst, utan onödigt dröjsmål. Power Aware hjälper dig att ordna returleverans av sådana produkter. Power Aware kan inte återbetala eller kompensera dig för eventuella kostnader för att ordna din egen kurir/frakt/posttjänst.

  

5. Betalningsmetoder

Du kan betala för dina produkter på de sätt som anges på webbplatsen vid tidpunkten för ditt köp.

 

För kreditkort eller betalkort

Du kan ange dina betalningsuppgifter när du lägger din order med ett giltigt kredit- eller betalkort (som accepteras av Power Aware vid tidpunkten för betalningen). Power Aware förbehåller sig rätten att kontrollera giltigheten hos kredit- eller betalkortet, dess kreditstatus i förhållande till ordervärdet och om adressuppgifterna är korrekta. Power Aware kan vägra beställningar beroende på resultatet av dessa kontroller.

Observera att Power Aware inte accepterar kontanter eller checkar.

  

6. Power Awares skyldigheter

Om Power Aware bryter mot dessa villkor ska Power Aware endast vara ansvariga för förluster som är en rimligen förutsebar följd av ett sådant brott.

Power Aware ansvarar ej för indirekta förluster eller skador. Power Aware är dessutom inte ansvarig för förluster som är en följd till en händelse som är bortom Power Aware kontroll, inkluderat brand, översvämning, storm, upplopp, strejk eller liknande.

Power Aware maximala ansvar gentemot dig begränsas till det totala priset på din order.

 

7 . Felaktigheter på hemsidan

Power Aware kan inte garantera att innehållet på hemsidan är utan felaktigheter eller typografiska fel, inte heller kan Power Aware garantera att all information är aktuell. Även om Power Aware målsättning är att visa rätt texter, bilder och prissättningar på hemsidan kan fel uppstå. Power Aware kan när som helst ändra innehållet på hemsidan och förbehåller sig rätten att avbryta en order före leverans om vi finner att priset är felaktigt. I sådana fall kommer Power Aware att meddela dig via e-post och ge dig möjlighet att placera en ny order med rätt pris eller att avbryta din order. Om Power Aware inte kan kontakta dig, kommer din beställning automatiskt att avbrytas.

 

8. Produktgaranti

Power Aware lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år om produkten ej skadats av handhavandefel.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundtjänst via mail eller telefon för utförlig returinformation. Power Aware står för din returfrakt vid garantiärende genom att skicka ut en fraktsedel alternativt genom en s.k. frisvars-adress. Power Aware ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig något av dessa två fraktalternativ. Om din vara anländer i synbart skadat skick förbehåller sig Power Aware rätten att neka mottagande.

Om du har ett klagomål avseende material eller tillverkningsfel i produkter som Power Aware har levererat, inklusive skador som uppkommit under frakt, vänligen informera Power Awares kundservice via e-post support@poweraware.com

 

9. Uppdrag

Power Aware förbehåller sig rätten att överlåta den fordran Power Aware har i anledning av din beställning.

 

10. Lag

Dessa villkor regleras av svensk lag och eventuell tvist ska lösas i en svensk allmän domstol.

 

11. Kontaktinformation

Power Aware AB

Drottning Kristinas Väg 53

114 28 Stockholm

Email: support@poweraware.com